Free counter and web stats

De gezondheidszorg is in principe gratis in Oekraïne. Veel artsen vragen desondanks een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld de benodigde medicijnen. De kwaliteit van de medische zorg in Oekraïne is onvergelijkbaar met wat in Nederland als vanzelfsprekend wordt beschouwd. De meest ernstige medische problemen kunnen eigenlijk alleen in in Kiev worden behandeld. In sommige gevallen is het alternatief een behandeling in Hongarije (EU). Omdat de meeste Oekraďners niet over een ziektekosten verzekering beschikken moeten ingrepen in de EU volledig worden betaald. Armenhelp zoekt voor schrijnende situaties financiele hulp bij haar partners in Nederland.

Pattrick

Geboren in 2002. Is in februari 2010 geopereerd aan een tumor in zijn rug. Is geheel hersteld! Hij gebruikt nu alleen nog wat vitamines. De behandelend professor heeft gezegd: "Goed dat jullie er zo vroeg bij waren". E.e.a. werd mogelijk gemaakt door de Stichting Oekroe.

Szebasztián (20 jaar)

Heeft december 2010 een levensredende hersenoperatie gehad in Hongarije. Een snelle rondgang langs de (Nederlandse) sponsors en stichtingen die bij het werk van Armenhelp betrokken zijn, leverde binnen enkele dagen voldoende respons op de operatie financieel mogelijk te maken.