Free counter and web stats

Begeleiding orientatiereis Stichting Oekroe

Van donderdag 3 t/m zaterdag 5 november 2011 begeleidt Kovács Sándor enkele vertegenwoordigers van de Stichting Oekroe tijdens hun orientatiereis. Tijdens de reis zal Hrytsiv worden bezocht waar begin juni 2011 een tiental vrijwilligers van de Stichting Oekroe een begin heeft gemaakt met de ombouw van een voormalige tandartskliniek tot revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren. Destijds is de afspraak gemaakt dat een lokale aannemer mede op kosten van de Stichting Oekroe het project verder zou afmaken. De delegatie wil graag zien hoe de kliniek er nu bij staat.

Stichting Oekroe heeft Kovács Sándor tevens gevraagd enkele potentiële projecten voor het komende jaar aan te reiken. Hiertoe zullen bezoeken worden gebracht en wellicht nieuwe contacten worden gemaakt. Na afloop van de 3-daagse reis van zo'n 1500km zal de delegatie nog enkele dagen doorbrengen in Transkarpatië. Hier zullen zieke kinderen en andere hulpbehoevenden worden bezocht die door de Stichting Oekroe worden ondersteunt. Bij enkele van deze bezoeken is de Stichting Armenhelp betrokken.

Geplaatst: 29 oktober 2011

Eerste familie in vrouwenhuis gearriveerd

Het blijf-van-m'n-lijf-huis, dat met steun van de Stichting Oekraine Projecten in Zsápzsóny kon worden gerealiseerd, is op 1 oktober 2011 geopend. De eerste bewonerster komt uit Gerson bij de Zwarte Zee. Olja, die 30 jaar oud is, heeft twee dochters: Saschka (9) en Taisia (5) die met haar zijn meegekomen naar het familiehuis. Olja is zwanger van haar derde kind. De geboorte wordt over twee weken verwacht. Voor Olja kwam de mogelijkheid om in het vrouwenhuis te komen wonen als een geschenk uit de hemel!

Geplaatst: 29 oktober 2011