Free counter and web stats

In de loop der jaren heeft Armenhelp een aantal renovatieprojecten mogen begeleiden. Hieronder vindt u een een overzicht dat overigens niet compleet is.

Revalidatiecentrum - Stichting Oekroe - 2011

Door tussenkomst van Armenhelp is Stichting Oekroe najaar 2010 in contact gebracht met enkele publieke en private partijen in de omgeving van Shepetivka m.b.t. het ombouwen van een voormalige tandartskliniek tot een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen en jongeren in Hrytsiv. Juni 2011 heeft een ploeg vrijwilligers van Stichting Oekroe hier zo'n 2 weken gewerkt. Naar verwachting zal het project in november 2011 door de lokale aannemer worden opgeleverd. De Stichting Oekroe draagt voor circa 50% bij in de kosten.

Blijf-van-m'n-lijf-huis - Stichting Oekraine Projecten - 2009 - 2011

In 2009 heeft de Stichting Oekraďne Projecten een aanvang gemaakt met de verbouw en renovatie van een pand te Zsápzsóny. Doel daarvan is het bieden van opvang aan (uiteindelijk) 13 vrouwen met hun kinderen, die hun man en vader hebben moeten verlaten. In vrijwel alle gevallen gaat het dan om schrijnende gezinssituaties (vaak gepaard gaande met alcoholmisbruik) waarbij een vertrek noodzakelijk is. Een onderwerp dat in Oekraďne nog immer taboe is. Begin 2011 is de verbouw en renovatie afgerond.